+380676490977 (WhatsApp, Viber, Telegram)
  • Безкоштовний консультації
  • Оформлення документів
  • Допомога в отриманні візи
  • Новини в Телеграм
  • Мова:

    Імміграція в Ірландію для студентів

    Так вже вийшло, що я останнім часом все частіше допомагаю студентам, які відправляються в Ірландію за отриманням Європейської вищої освіти. І не для кого не буде секретом те, що імміграція для студента в Ірландію – одна з цілей цієї поїздки. Мій сайт, та й моя багаторічна робота в цьому питанні в своїй основній масі присвячені тому, як проходить імміграція в Ірландію через навчання на курсах англійської мови. Тому на цьому питанні я не буду загострювати увагу в цій статті. Тут ми поговоримо про те, як можлива імміграція для студента, який їде в Ірландію вчитися на бакалавра або закінчувати магістратуру.

    Для початку я пропоную Вам ознайомитися з Ірландської національної системи кваліфікацій, що б Ви могли чіткіше собі уявляти, яка освіта (бакалавр, магістр) – якому рівню відповідає. Це дуже допоможе в подальшому, так як в імміграційних документах будуть використовуватися саме поняття «рівень» (наприклад, 7, 8 або 9), а не так нам звичні «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр».

    Ірландська національна структура кваліфікацій

    Імміграція для студента - імміграція в Ірландію через навчання

    У цій діаграмі, для цілей імміграції в Ірландію через навчання, нас будуть цікавити тільки три рівні:

    1. Рівень 7 – Звичайний бакалаврат (Ordinary Bachelor Degree);
    2. Рівень 8 – Higer Diploma (це зазвичай навчання в перебігу 1 року на додаток до наявного звичайного бакалаврського диплому) і Honours Bachelor Degree (Ступінь бакалавра з відзнакою);
    3. Рівень 9 і вище – це вже йдуть магістерський програми (Masters Degree), включаючи МВА, а також післядипломна освіта (Post-Graduate Diploma) і аспірантура / докторантура. Тут хочу звернути увагу, що на таких рівнях вже йде не стільки навчання, як ми звикли його собі уявляти для бакалаврату, а сам процес написання дисертації під контролем наукового керівника.

    Забігаючи на перед скажу, що згідно останніх зміні (від 31 травня 2017 року) в імміграційних правилах, про яких у нас піде мова, навчання на рівні 7 «Звичайний бакалаврат (Ordinary Bachelor Degree)» з метою імміграції для студента в Ірландію, стало не цікавим і не вигідним. Дана освіта з цього року не підходить для імміграції до Ірландії через навчання і не дає права на перебування в країні після отримання диплома для цілей працевлаштування та отримання робочої візи.

    Програма для випускників третього рівня – імміграція для студента

    Програма для випускників третього рівня. Імміграція в Ірландію через навчання і її правила для студентів, які не є членами Євросоюзу. Видано вперше в 2007 році. Цей варіант зі змінами від 31 травня 2017 року.

    У цьому повідомленні викладаються імміграційні заходи, які застосовуються до всіх осіб, які не є громадянами Євросоюзу, які мають дозвіл на навчання (штамп 2), які бажають скористатися Програмою випускників третього рівня. Зверніть увагу, що всі попередні угоди та повідомлення про Програму випускників третього рівня були замінені цим повідомленням.

    Яка мета переглянутої програми випускників третього рівня в 2017 році

    Програма випускників третього рівня була вперше представлена в квітні 2007 року і згодом була змінена в 2011 році в контексті студентських імміграційних реформ цього року. Друга міжнародна освітня стратегія «Ірландська освіта в глобальному масштабі», опублікована в кінці 2016 року, містила зобов’язання внести поправки в поточну програму для подальшого стимулювання високопродуктивних студентів до навчання в Ірландії, а так само допомогти іммігрувати студенту після закінчення навчання для задоволення попиту на певні навички і мовні проблеми в економіці.

    Ірландська служба натуралізації і імміграції у співпраці з Департаментом освіти і навичок і в консультації з сектором вищої освіти розробила цю переглянуту програму, спрямовану на збереження учнів з найвищим рівнем освіти і надання їм допомоги в переході до складу трудових ресурсів країни, якщо вони зупинять свій вибір на Ірландії. Це і є імміграція в Ірландію через навчання в ірландських ВНЗ.

    Мета програми полягає в тому, щоб дозволити легально проживаючим в країні випускникам ірландських освітніх установ, які не є громадянами Євросоюзу, які отримали диплом визнаного ірландського ВНЗ, залишитися в Ірландії і після закінчення навчання. Це повинно бути в цілях пошуку роботи на рівні випускників та подачі заявки на отримання або загального дозволу на роботу, або на отримання дозволу для кваліфікованої робочої сили, або на угоду про дослідницьку діяльність.

    Хто може подати заявку на випускну програму третього рівня

    Програма випускників третього рівня відкрита для будь-якого випускника, який не є жителем Євросоюзу, який закінчив навчання в Ірландії та здобув кваліфікацію на рівні 8 або вище за національними рамками кваліфікацій визнаним ірландським органом з присудження дипломів. Детальну інформацію дивіться тут: «Ірландська національна структура кваліфікацій (NFQ)».

    Особа, бажаюча скористатися Програмою:

    • Повинна бути письмово повідомлена відповідним сертифікованим органом або установою 1 січня 2017 року або після цієї дати, що вони отримали диплом, на навчання якого вони надійшли в якості студента.
    • Повинна мати чинний імміграційний дозвіл студента Stamp 2 і оновлену імміграційну реєстраційну картку і повинна подати заяву протягом шести місяців з дати отримання такого повідомлення відповідним сертифікованим органом або установою, що вона удостоєна диплома, на навчання якого вона надійшла в якості студента.
    • Не повинна була перевищувати семирічний ліміт перебування в країні в якості національного студента, який не є жителем Євросоюзу.
    • Може, якщо вона раніше отримувала вигоду від програми третього рівня вищої освіти на рівні 8 або вище, на досягнення нагороди вищого рівня, наприклад, рівень 9 або вище, повторно почати Програму випускників третього рівня з урахуванням загального ліміту в вісім років.
    • Випускнику забороняється отримувати доступ до Програми більш ніж в двох окремих випадках, відповідно до пункту 6.4 вище.
    • Повинна, відповідно до зобов’язання будь-якого громадянина, який не є членом Євросоюзу, домагатися відновлення свого дозволу перебувати в державі і дотримуватися законів держави. Очікується, що такі люди будуть мати хорошу репутацію і ніяк не будуть піддаватися впливу несприятливих наслідків влади.

    Особи, які мають право на отримання дозволу на імміграцію до 12 місяців

    Випускникам, які мають диплом на рівні 8 по національним рамкам кваліфікацій, буде надано період проживання в державі, менший з: або дванадцять місяців після диплома, або такий період, який приведе їх загальний час перебування в державі (тобто на Stamp 2 в якості студента і на Stamp 1G за цією програмою) до семи років.

    Особи, які мають кваліфікацію для отримання дозволу на імміграцію на термін до 24 місяців

    Випускникам, які мають диплом на рівні 9 або вище в Національних рамках кваліфікацій, буде надано період проживання в державі, меньший з них – двадцять чотири місяці (поле отримання диплома) або такий період, який приведе їх загальний час перебування в державі (тобто час, проведений на Stamp 2 в якості студента і на Stamp 1G за цією програмою) до восьми років.

    Слід розуміти, що випускникам рівня 9 або вище за національними рамками кваліфікацій, які мають право на отримання Програми, буде надано дозвіл на 12 місяців. Цей дозвіл буде відновлено наступного дванадцятимісячного періоду (з урахуванням загального восьмирічного ліміту), коли випускник задовольнить імміграційну владу, що він або вона зробили відповідні кроки для доступу до потрібної зайнятості на рівні випускників (наприклад, участь в співбесіду на роботу, реєстрація в дипломованих агентствах з працевлаштування і т.д.). Імміграційні органи, хоча і не строго застосують списки або порогові значення, але будуть брати до уваги списки висококваліфікованих професій  і списки не відповідних професій і дозвіл на працевлаштування  і порогові значення заробітної плати для дозволів на працевлаштування критично важливих професій  Департаменту робочих місць та інновацій в оцінці зусиль випускника в забезпеченні належної зайнятості випускників.

    Який дозвіл на імміграцію отримають студенти в Ірландії

    Особам, які подали заявку в рамках Програми, необхідно буде звернутися до місцевого реєстраційного офісу, щоб отримати штамп 1G. Особам, які мають намір проживати в Дубліні, повідомляється про те, що система реєстрації в режимі on-line існує відносно реєстрації та продовження в реєстраційному офісі INIS в Дубліні. Кандидатам на Програму настійно рекомендується записатися на свої відвідини заздалегідь протягом достатнього часу, щоб відновити реєстрацію та переглянути дозвіл на імміграцію на Stamp 1G до закінчення їх поточного дозволу на перебування в країні. У зв’язку з цим особам, які мають намір взяти участь в Програмі випускників третього рівня, рекомендується ознайомитися з веб-сайтом (наприклад, www.inis.gov.ie) імміграційної служби і ознайомитися з процедурами та термінами, пов’язаними із записом на прийом. Заявки на включення до Програми випускників третього рівня не приймаються від осіб, чий дозвіл на перебування в державі минув!

    Дозвіл Stamp 1G дозволяє роботодавцям наймати таких випускників на постійній основі, на відміну від осіб, які мають обмежений дозвіл на роботу відповідно до умов студента Stamp 2 (примітка автора – студенти курсів англійської мови, яким дозволено працювати на повний робочий день тільки влітку і 1 міс на різдво; в інший час у таких студентів є право працювати тільки на пів-дня). Протягом періоду дозволу, виданого за Програмою, випускникам дозволяється працювати повний робочий день відповідно до положень про трудове законодавство, але їм не дозволяється управляти бізнесом або бути самозайнятими (приватними підприємцями).

    Власники Stamp 1G звільняються від вимоги отримувати дозвіл на роботу від Департаменту робочих місць та інновацій. Проте, цей Департамент відкритий в контексті управління доступом до ринку праці для перегляду цієї політики в будь-який час, якщо такі дії вважаються необхідними.

    Необхідні документи

    Особи, які подають заяви в свою місцеву реєстраційну службу на отримання дозволу на перебування в країні в рамках Програми, повинні надати докази того, що вони отримали диплом за програмою, на яку вони раніше були зареєстровані в якості студента. Допустима документація, яка може бути перевірена імміграційною службою, включає в себе лист з підтвердженням від присуджуючого органу / установи про отримання диплома або ступеня.

    Як зазначалося, особи, які мають право перереєструватися ще на дванадцять місяців (або їх частину), в обставинах, викладених вище, повинні будуть представити докази (наприклад, участь у співбесіді на роботу, реєстрація в агентствах з працевлаштування випускників, і т.д.) , що вони активно шукали роботу на рівні випускників протягом попередніх дванадцяти місяців.

    Якими будуть перехідні положення для осіб, які отримали диплом не пізніше 31 грудня 2016 року

    Учні, вже включені в певні програми, можуть подати заявку на отримання дозволу на проживання протягом шести місяців, що було доступно в рамках попередніх програм випускників третього рівня.

    Особи, які намагаються скористатися цією перехідною домовленістю, повинні були бути зареєстровані на або до 31 травня 2017 року за програмою, яка веде до присудження диплому на рівні 7 по національним рамкам кваліфікацій. Такі особи можуть подати заяву в свою місцеву реєстраційну службу, щоб продовжити свій термін перебування в державі на термін в шість місяців і отримати штамп 1G. Ці перехідні угоди перестануть застосовуватися після 31 грудня 2019 року. Студентам, що зараховані після 31 травня 2017 року на програму, що веде до присудження диплому на рівні 7, не буде дозволено користуватися Програмою випускників третього рівня!

    Іноземні акредитаційні органи

    Програма випускників третього рівня обмежується випускниками, які закінчили навчання в Ірландії і отримали кваліфікацію на рівні 8 або вище Національної системи кваліфікацій – визнаним ірландським органом з присудження дипломів. Як абсолютно виняткової міри учні, що надійшли до або прийняті на 31 травня 2017 року, які брали участь в програмі, що призвела до еквівалентної нагороди на рівні 9 національних рамок кваліфікацій, але акредитованим за кордоном органом з присудження дипломів, може подати заявку на отримання шестимісячного дозволу на умовах Stamp 1G. Це положення припинить свою дію з 31 серпня 2018 року.

    Відмова від відповідальності

    Прохання взяти до відома, що викладені тут заходи відображають поточну політику щодо Програми випускників третього рівня, і всі попередні повідомлення та політичні заяви щодо цього були замінені цим повідомленням. Імміграційна політика постійно переглядається і тому може бути змінена. Будь-яка зміна політики Ірландської службою натуралізації і імміграції буде вказана заздалегідь на нашому веб-сайті (наприклад, тут: www.inis.gov.ie). Відвідуйте цей веб-сайт час від часу для отримання найостанніших повідомлень.

    Відділ імміграції та політики в області громадянства

    31 травня 2017 року

    Похожие записи

    2 Comments
    1. Светлана
      09.09.2017
      Спасибо огромнейшее!!! Безценная информация! Как раз изучаем и выбираем страны для магистратуры и иммиграции.
      • 11.09.2017
        Здравствуйте, Светлана! Я рад, что написанное мною может помочь людям с выбором места и специальности для обучения в Ирландии. Всегда буду рад ответить на все интересующие Вас вопросы.
    Напишіть відгук

    Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Поделиться:
    Мы в соц сетях:

    Страница Образовательного агентства Life is Freedom на Facebook Страница Образовательного агентства Life is Freedom в TwitterСтраница Образовательного агентства Life is Freedom в ВКонтакте (VK.COM) Канал Образовательного агентства Life is Freedom на YouTube

    Останні публікації
    Рекомендую мои сайты:

    Обучение в Германии для иностранных студентов на курсах немецкого языка и высшее образование недорого!

    Блог Бегущего Хомяка про занятия  бегом и здоровый образ жизни!

    © 2013–2019 LifeIsFreedom.Net®. Всі права захищені. При повному або частковому використанні матеріалів сайту без узгодження з редакцією заборонено.
    Сайт носить виключно інформаційний характер і не є публічною офертою.